FİLİSTİN'DEN DEUTSCHE WELLE'YE TEPKİ

 

Görüntülenme: 538 Tarih: 08 Ocak 2023 15:28
FİLİSTİN'DEN DEUTSCHE WELLE'YE TEPKİ

Filistin Basın Mensupları Kulübü, Almanların uluslararası çapta medya kuruluşu olarak bilinen Deutsche Welle (DW)'nin siyonist işgal rejiminin ırkçı ve düşmanca tutumuna açıkça destek vermesini sert bir dille kınadı. Kulüp, Deutsche Welle'nin bu tutumuyla basın ahlak ilkelerini ve düşünce özgürlüğüyle ilgili tüm prensipleri ayaklar altına aldığını dile getirdi. 

Kulüp bugün (7 Ocak Cumartesi) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında DW'nin bu tutumuyla, Filistin halkına yönelik insanlık dışı uygulamalara başvuran, maddi ve manevi muhtelif terör yöntemleriyle bu halkın iradesini kırmaya çalışan siyonist işgal rejiminin sözcüsü gibi davrandığını ifade etti. 

Almanya'da devlet tarafından finanse edilen ve haberlerinde sürekli siyonist katillerin savunuculuğu yapan DW'nin müdürü, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazim Kasım'ın açıklamasını yayınlamaktan dolayı, "antisemitizm" yaptığı yönündeki eleştiriler karşısında bir yıl içinde iki kez siyonist işgalcilerden özür dileme ihtiyacı duymuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar