ÖZGÜRLÜK TÜNELİ KAHRAMANLARINDAN MUNADIL İNFİAT AÇLIK GREVİNDE

İşgal rejimi zindanlarında tek kişilik hücrede tutulan Filistinli esir Munadıl İnfiat, işgal rejimi cezaevi idaresinin cezai uygulamalarını protesto için bir hafta önce başladığı açlık grevi eylemini sürdürüyor. 

Görüntülenme: 421 Tarih: 08 Ocak 2023 21:17
ÖZGÜRLÜK TÜNELİ KAHRAMANLARINDAN MUNADIL İNFİAT AÇLIK GREVİNDE

“Mehcetu’l-Quds” İnsan Hakları Müessesesi, esir İnfiat’ın Eshel Cezaevi idaresinin kendisine yönelik provokatif tavırlarına ve cezai uygulamalarına son vermesini, tek kişilik hücreden normal koğuşa çıkarmasını istediğini bildirdi.
 

Esir Munadıl İnfiat, işgal rejimine ait Celbu’ Cezaevi’ndeki koğuşlarından tünel kazarak kaçmayı başaran Filistinli 6 esirden biri. Filistinli esirlerin 6 Eylül 2021’de tünelden çıkarak özgürlüklerine kavuşmaları “Özgürlük Tüneli Operasyonu” olarak adlandırılmıştı.
 

İşgal ordusu, Celbu’ Cezaevi’nden kaçmayı başaran Munadıl İnfiat’ı 13 gün sonra Cenin kentine düzenlediği baskında esir Eyhem Kememci’yle birlikte yeniden gözaltına aldı. İşgal güçleri tünel kazarak kaçan esirlerden Muhammed El-Arıda, Mahmud El-Arıda, Zekeriyya Ez-Zubeydi ve Yakub Kadiri’yi ise eylemden birkaç gün sonra gözaltına almıştı.
 

İşgal rejimi zindanlarında yaklaşık 4700 Filistinli esir bulunuyor. Esirlerden 29’unun kadın ve 150’sinin çocuk olduğu, 24’ü kanser hastası 600 kadar hasta esir bulunduğu, 850 civarında esirin de işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla alıkonulduğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar