TEL AVİV'DE NETANYAHU PROTESTOSU

İşgal rejiminde Binyamin Netanyahu başkanlığında kurulan yeni hükümetin yargıyı zayıflamak için aldığı kararları protesto için dün akşam (7 Ocak Cumartesi) Tel Aviv’de düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı. 

Görüntülenme: 476 Tarih: 08 Ocak 2023 18:56
TEL AVİV'DE NETANYAHU PROTESTOSU

Siyah bayraklar taşıyan göstericiler, yeni hükümetin ve Netanyahu’nun politikalarını protesto eden sloganlar atarak, Filistin topraklarındaki işgalin sona ermesini istedi.
 

Protesto gösterisine “İsrail demokrasisinin yıkılmasından” korktuklarını ifade eden İsrailli eski politikacılar da katıldı.
 

Netanyahu başbakanlığında kurulan koalisyon hükümetinin yargının bazı yetkilerini Meclis’e devretmeye yönelik hamleleri Yüksek Mahkeme başta olmak üzere hükümet ile yargı arasında gerilime yol açtı.
 

Netanyahu hükümetinin daha önce yolsuzluktan hüküm giymiş koalisyon ortağı Arye Deri’nin bakan olarak görev yapmasına izin veren tartışmalı yasayı onaylaması da kamuoyunun tepkisini çekti.
 

Netanyahu başkanlığındaki hükümetin yargı ve azınlıklar aleyhine köklü değişiklikler yapmak ve ırkçı ayrımcılığı meşrulaştırmak istemesi geniş bir kesim tarafından “demokrasiye saldırı” olarak görülüyor.
 

“İsrail tarihinin en aşırı hükümeti” olarak nitelenen yeni hükümet, aşırı sağcıların da yer aldığı altı partinin koalisyonundan oluşuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar