BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (8 Ocak Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenlerken, baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 471 Tarih: 08 Ocak 2023 06:53
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Filistinli Esir Kulübü, işgal güçlerinin baskınlar sırasında halk direnişi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına aldığı kişileri sorguya çekmek üzere götürdüğünü ve çok sayıda kişiyi de sokak ortasında sorguya çektiğini, evlerde arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini söyledi.
 

İşgal güçleri Nablus kentinin kuzeyindeki Sebastiya beldesinin tarihi bölgesine ve El-Halil kentine baskın düzenleyerek onlarca evde arama yaptı.
 

Baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler de son 24 saatte işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik 15 direniş eylemi gerçekleştirdi.
 

Kalkiliya’ya bağlı Kefer Kaddum beldesinde, Kalkiliya kentinin güney girişinde ve En-Nekkar Mahallesi’nde, Kedumim Yahudi Yerleşkesi’nde ve Eriha’daki Akabetu Ceber Kampı’nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

İşgal güçleri Yatta beldesinde Filistinli dört genci gözaltına aldı. Askeri bölgeye girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan gençlerin Hani Muhammed Yasir Şahde Taha, Şerif Dendis, Alâ Müsevvede ve Hamza Ebu Turki olduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar