MUS'AB İŞTİYYE'NİN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

Filistinli siyasi tutuklu Mus’ab İştiyye’nin avukatı Mustafa Şettat, El-Cezire kanalında yayınlanan “Mâ hafiye a’zam” (Gizli kalan daha büyük) programına mektup göndermeyi başaran müvekkilinin sağlık durumunun daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu. 

Görüntülenme: 455 Tarih: 08 Ocak 2023 07:00
MUS'AB İŞTİYYE'NİN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

İştiyye’nin sağlık durumu hakkında duyduğu endişeyi dile getiren Şettat, geçtiğimiz Ekim ayında serbest bırakılmasına hükmedilen ancak Filistin Yönetimi güvenlik güçlerince hâlâ gözaltında tutulan müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi.
 

El-Cezire kanalında Cuma akşamı yayınlanan programda İştiyye’nin kötü gözaltı koşullarından şikayet ettiği mektubu yayınlandı.
 

Mektubunda sağlık durumunun iyi olmadığını belirten ve serbest bırakılmayı talep eden İştiyye, çektiği sıkıntıları “anlatılması zor” olarak niteledi.
 

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri serbest bırakılmaları yönünde mahkeme kararı bulunmasına rağmen Mus’ab İştiyye ve arkadaşı Amid Tabile’yi 112 gündür gözaltında tutuyor.
 

Geçtiğimiz günlerde bir grup siyasi tutukluyla birlikte bir süre açlık grevi eylemine katılan İştiyye, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Perşembe günü Eriha Cezaevi’nden Beytunya Cezaevi’ne nakledildi.
 

Bu arada, Adalet İçin Avukatlar Grubu, Filistinli aktivistlerin görüşleri dolayısıyla gözaltına alınmalarını kınayarak, Koruyucu Güvenlik biriminden önceki gün gözaltına aldığı aktivist Sakf El-Hayt’ı serbest bırakmasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar