FİLİSTİNLİ ESİRLERE NAKİL ZULMÜ

İşgal rejimi cezaevleri idaresi, bugün (8 Ocak Pazar) Filistinli bir grup esiri Hadarim Cezaevi’nden Nefha Cezaevi’ne nakletti. 

Görüntülenme: 430 Tarih: 08 Ocak 2023 23:51
FİLİSTİNLİ ESİRLERE NAKİL ZULMÜ

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin bugün 40 esiri naklettiği ve nakil işleminin yarın da devam edeceği ifade edildi.
 

Filistinli esirlerin Nefha Cezaevi’ne nakillerinin işgal rejimi Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Nefha Cezaevi’nde yeni inşa edilen bölümleri ziyaretinden iki gün sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.
 

Ben-Gvir, iki gün önce Nefha Cezaevi’ni ziyaret etmiş ve cezaevinde açılan yeni bölümlerde incelemelerde bulunmuş, yetkililerden Filistinli esirlerin yaşam koşulları hakkında bilgi almış ve esirlere yönelik cezai uygulamaların başlatılması talimatı vermişti.
 

Ziyaret sonrası Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Yahudilerin katilleri eskisinden daha iyi koşullara sahip olamayacaklar” diyen Ben-Gvir, bu konuyla ve “teröristlere” idam cezası uygulanmasıyla ilgili yasa tasarısıyla bizzat ilgileneceğini ifade etti.
 

Bu arada, Filistinli Esir Hareketi, işgal hükümetinin olası cezai uygulamalarına karşı işgal rejimi zindanlarının hepsinde seferberlik ilan etti.
 

Esir Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esirlerin Siyonist teröre ve faşist hükümetinin baskılarına cesaretle direneceklerini ve Filistin bayrağı altında birlik olduklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar