BATI ŞERİA'DA 2 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

İsrail işgal güçlerinin bugün (2 Ocak Pazartesi) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrinin batısındaki Kefer Dan köyüne yaptıkları baskında iki genç şehit olurken, biri ağır olmak üzere 6 kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 442 Tarih: 02 Ocak 2023 18:09
BATI ŞERİA'DA 2 FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre İsrail işgal güçlerinin Kefer Dan köyüne yaptıkları insanlık dışı baskında 22 yaşındaki Muhammed Samir Huşiye isimli genç işgalcilerin attığı mermilerle göğsünden isabet alarak şehit olurken, 25 yaşındaki Fuad Muhammed Abid de yine karnından ve baldırından isabet alarak hayatını kaybetti. 

Tıbbi kaynaklar saldırıda 6 kişinin de yaralandığı, birisinin göğsünden isabet almış olması sebebiyle durumunun ağır olduğu bilgisini verdi. 

İşgalcilerden kalabalık bir birlik bir askeri buldozerle birlikte gece yarısından itibaren Kefer Dan köyüne baskın düzenlemeye başladı. 

Filistinli gençlerin karşı çıkmaları üzerine işgalci siyonistler üzerlerine yoğun bir şekilde ateş etmeye başladı. İşgalcilerin saldırılarının çatışmalara sebep olduğu ve Filistinli gençlerin de işgal güçlerine ateş ettikleri, bunun üzerine siyonist işgalcilerin bölgeye takviye güçler gönderdikleri belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar