KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 445 Tarih: 02 Ocak 2023 12:37
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 12 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor. 

Eylemlerden birinin işgal güçlerine ateş etme, kalanlarının patlayıcı ve molotof kokteyli atma ve yerleşimci terör çetelerinin baskınlarını engelleme eylemleri olduğu belirtildi. 9 noktada Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışma meydana geldiği, çatışmalar sırasında gençlerin işgal güçlerinin üzerine taş, molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılar attıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar