SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ 2022'DE 7 BİN FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi’nin verilerine göre, işgal güçleri geçen yıl Kudüs’te, Batı Şeria’da ve Gazze Şeridi sınırında 7 bin kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 456 Tarih: 02 Ocak 2023 18:05
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ 2022'DE 7 BİN FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Merkez Müdürü Riyad El-Eşkar, işgal güçlerinin 2022 yılında artan direniş eylemlerine ve Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara karşı koyan Kudüslülerin kahramanlıklarına daha çok kişiyi gözaltına alarak karşılık verdiğini söyledi.
 

İşgal güçlerinin geçen yıl 7 bin kişiyi gözaltına aldığını bildiren El-Eşkar, gözaltına alınanların çoğunun sorguya çekildikten veya kısa süre gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldığını, gözaltına alınanların 164’ünün kadın ve genç kız, 865’inin de çocuk olduğunu ifade etti.
 

2022’nin ilk yarısında Filistinli 6 milletvekilinin işgal güçlerince gözaltına alındığını belirten El-Eşkar, Selfit milletvekili Nasır Abdülcevad’ın hâlâ işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğunu kaydetti.
 

İşgal güçlerinin 2022’de sosyal medya ve özellikle de Facebook paylaşımları sebebiyle en az 410 kişiyi kışkırtıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına aldığını söyleyen El-Eşkar, geçen yıl işgal rejimi mahkemelerinin de Filistinli çocuklara toplam 140 bin dolar para cezası verdiğini bildirdi.
 

El-Eşkar, geçen yıl Filistinli 5 esirin şehit olmasıyla birlikte işgal güçleri zindanlarında şehit düşen Filistinli esir sayısının 232’ye yükseldiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar