SİYONİST İŞGALCİLER 2022'DE MESCİD-İ AKSA'YA 250 BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimciler Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşanan trajik olaylarla dolu 2022 yılında Mescid-i Aksa’ya en az 250 baskın gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 557 Tarih: 02 Ocak 2023 01:21
SİYONİST İŞGALCİLER 2022'DE MESCİD-İ AKSA'YA 250 BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs konusunda uzman araştırmacı Zekeriyya Necib, işgal güçlerinin geçen yıl Mescid-i Aksa murabıtlarına ve Kudüslülere yönelik 1000 civarında gözaltı operasyonu gerçekleştirdiğini, Mescid-i Aksa’da ve Kudüs’te murabıtları ve Kudüslüleri hedef alan ihlallerinin devam ettiğini söyledi.
 

İşgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs’te yaşayan Filistinlilerin bilinçlerini yok etmeye çalıştığını kaydeden Necib, Kudüs’teki eğitim müfredatının İsraillileştirilerek Filistin eğitim programının hedef alındığını belirtti.
 

İşgalcilerin Mescid-i Aksa’yı yıkmayı ve Yahudileştirmeyi, yerine sözde mabetlerini inşa etmeyi planladıklarına dikkat çeken Necib, işgal rejiminin ayrıca Filistinlileri Kudüs kentinden kovmaya çalıştığını bildirdi.
 

Yeni kurulan işgal rejimi hükümetinin en ırkçı ve en fanatik hükümet olduğuna işaret eden Necib, Filistin topraklarının Kudüslülerin ve Filistinlilerin Mescid-i Aksa’yı savunmak için başlattıkları gerçek anlamda bir devrime şahitlik ettiğini kaydetti.
 

Necib, Batı Şeria’daki direnişin dengeleri değiştirdiğini ve işgal güçlerinin hesaplarını gözden geçirmelerine yol açtığını, Mescid-i Aksa’daki murabıtların da işgalcilerin planlarını bozduklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar