MAHMUD ABBAS GÜÇLERİ DİRENİŞE İHANET ETMEYE DEVAM EDİYOR

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri dün (29 Aralık Perşembe) işgal güçleri tarafından aranan Filistinli direnişçi Muhammed El-Cuneydi’nin silahına el koydu ve kardeşini gözaltına aldI. 

Görüntülenme: 457 Tarih: 30 Aralık 2022 16:56
MAHMUD ABBAS GÜÇLERİ DİRENİŞE İHANET ETMEYE DEVAM EDİYOR

Nablus kenti sakinlerinden Muhammed El-Cuneydi, işgal güçlerinin abisini gözaltına aldığını ve Eriha Cezaevi’ne gönderdiğini, ayrıca kendisine ait silaha el koyduğunu söyledi. 
 

Bu arada, Muhammed El-Cuneydi’nin “Aslan Yuvası” Grupları liderlerinden olduğu, bir süre önce işgal güçlerinin pususunda başından ağır bir şekilde yaralandığı belirtildi.
 

İşgal güçleri tarafından arandığını, suikast girişimine maruz kaldığını ve Allah’ın yardımıyla kurtulduğunu, uzun süre hastanede yattığını bildiren El-Cuneydi, tedavisi sırasında güvenlik güçleriyle görüştüğünü ve yanında durmalarını, tedavisi bitene kadar işgal güçleri tarafından gözaltına alınmasına engel olmalarını istediğini ifade etti.
 

Abisiyle birlikte hastaneye gittiğini belirten El-Cuneydi, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin hastane dışında arabada bekleyen abisini gözaltına aldığını ve silahına el koyduğunu söyledi.
 

El-Cuneydi, Filistin istihbaratına ifade vermeye gittiğini ve arabadaki silahın kendisine ait olduğunu bildirdiğini, kendisine hakkında herhangi suçlama olmadığının ve abisinin ertesi günü sabahı serbest bırakılarak silahının geri verileceğinin söylendiğini açıkladı.
 

İşgal güçlerinin 7 gündür kendisini arayarak öldürmekle tehdit ettiğini belirten El-Cuneydi, annesinin serbest bırakılacağı bildirilen abisini karşılamaya gittiğini fakat annesine abisinin sorguya çekilmek üzere Eriha Cezaevi’ne gönderildiğinin söylendiğini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar