SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ KUDÜSLÜ 4 GENCİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bugün (30 Aralık Cuma) Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve çevresinde Kudüslü 4 genci gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 559 Tarih: 30 Aralık 2022 00:43
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ KUDÜSLÜ 4 GENCİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa avlusunda bir grup genci durdurduğunu ve ikisini gözaltına aldığını, Mescid-i Aksa kapılarında da iki genci daha gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal polisinin Mescid-i Aksa kapılarında Cuma namazı için gelen onlarca genci durdurarak kimlik kontrolü yaptığını ifade eden kaynaklar, işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’ya giden yollarda çeşitli önlemler aldığını, Mescid-i Aksa’ya Cuma namazı kılmaya gelenlerden bazılarının içeriye girmesine izin vermediğini ve bazılarını da gereksiz yere bekleterek Cuma namazını kaçırmasına sebep olduğunu kaydetti.
 

Kudüs’ün, Batı Şeria’nın ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere engel çıkaran işgal polisi, Mescid-i Aksa’nın kapılarında Filistinlilerin kimliklerini kontrol ediyor ve bazılarının kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyuyor.
 

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

Mescid-i Aksa’yı baskınlar karşısında savunmasız bırakmak isteyen işgal güçleri de Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direnen Filistinlileri gözaltına alıyor ve çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmayla cezalandırıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar