BİRZEİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ABBAS YÖNETİMİNE KARŞI EYLEMDE

Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden İslami Kitle mensubu bir öğrenci grubu Abbas yönetiminin özellikle üniversite öğrencilerini hedef alan siyasi tutuklamalarını protesto amacıyla ve siyasi sebeplerle tutuklanan tüm öğrencilerin serbest bırakılması talebiyle başlattığı eylemi dün (23 Aralık Cuma) de sürdürdü.  

Görüntülenme: 353 Tarih: 24 Aralık 2022 14:14
BİRZEİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ABBAS YÖNETİMİNE KARŞI EYLEMDE

Öğrenciler, üniversite kampüsü içinde sürdürdükleri eylemleriyle güvenlik güçlerinin tamamen siyasi sebeplerle ve hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın tutukladığı arkadaşlarına destek veriyor ve zulme karşı duruyorlar. 

Eyleme katılan öğrenciler arasında yer alan ve aynı zamanda üniversitedeki İslami Kitle'nin sözcülüğünü yapan İbrahim Beni Avde, siyasi tutuklamaları ve güvenlik güçlerinin öğrencilere yönelttiği tehditleri red amacıyla üniversite kampüsü içinde eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi. 

Beni Avde kendilerine Genel Muhaberat'tan değişik yollarla tehditler ulaştığına dikkat çekmişti.

Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri Hamas'ın 35. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin düzenleneceği tarihlerde Batı Şeria bölgesinde, özellikle de üniversite öğrencileri arasında siyasi tutuklamalarını artırmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar