ŞEHİT FİLİSTİNLİ KIZ MEHA KAZIM EZ-ZA'TERİ HAKK'A UĞURLANDI

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinde dün (23 Aralık Cuma) gece, 10 Nisan tarihinde işgalciler tarafından şehit edilmiş olan ve naaşı dün teslim edilen Meha Kazım Ez-Za'teri'nin cenaze töreni kalabalık bir cemaatin iştirakiyle düzenlendi.  

Görüntülenme: 398 Tarih: 24 Aralık 2022 19:38
ŞEHİT FİLİSTİNLİ KIZ MEHA KAZIM EZ-ZA'TERİ HAKK'A UĞURLANDI

Tören, naaşın teslim alınmasından sonra morguna kaldırıldığı Halk Hastanesi'nin önünden askeri bir törenle başladı. Ardından cenaze aile efradının ve yakınlarının son kez görmesi için ailesinin evine getirildi. Cenaze namazı Safa Camisi'nde kılındı ve ardından Belediye Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi. 

İşgalci siyonistler, 24 yaşında şehit edilen Meha Kazım Ez-Za'teri isimli genç bayanın naaşını dün Terkumiya askeri kontrol noktasında Filistin Kızılay Teşkilatı El-Halil Şubesi ekibiyle aile efradına teslim etmişlerdi.  

Meha Kazım Ez-Za'teri, 10 Nisan 2022 tarihinde El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi yakınında işgalci siyonist askerlerin saldırılarında şehit edilmişti. 

İşgalciler, El-Halil'in Ebu Da'can semti sakinlerinden olan Ez-Za'teri'yi bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit etmiş ve naaşını rehin almışlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar