NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Siyonist işgal güçlerinin bugün (22 Aralık Perşembe) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusuna düzenledikleri şafak baskınlarında bir Filistinli gencin şehit olduğu, bazılarının durumu ağır olmak üzere birçok kişinin de yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 399 Tarih: 22 Aralık 2022 15:14
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Tıbbi kaynaklar 23 yaşındaki Ahmed Atıf Derağime'nin (Ebu Siyac) işgalcilerin saldırılarında şehit olduğunu duyurdu. Aynı zamanda Filistin'in profesyonel futbolcularından olan Derağime'nin doğrudan işgal güçlerinin mermilerine hedef olarak ağır yaralandığı ve kısa süre içinde de hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalciler Yusuf'un Makamı diye isimlendirilen türbeye baskın düzenlemek isteyen yahudi yerleşimcilerin güvenliğini sağlamak amacıyla, bir askeri buldozerle birlikte kalabalık bir birlikle Nablus şehrinin doğu kısmına gece yarısından sonra baskın düzenlediler. İşgalcilerin baskınları çatışmalara neden oldu ve bunun üzerine işgalciler Filistinlilere gerçek mermilerle, kauçuk kaplı mermilerle, ses ve gaz bombalarıyla saldırdılar. 

Yahudiler, Yusuf'un Makamı olarak isimlendirilen bu kabrin Yusuf Peygamber'in (a.s.) kabri olduğunu iddia ediyor ve bu iddialarına binaen sık sık buraya baskınlar düzenliyorlar. Oysa tarihi kayıtlara göre buranın Yusuf Peygamber ile herhangi bir ilgisi yok ve Yusuf Duveykat isimli salih bir kişinin kabri bulunuyor. Ancak yahudiler kendileri de buranın Hz. Yusuf ile bir ilgisinin olmadığını bilmelerine rağmen sırf burayı sahiplenmek ve kendi kontrollerine almak amacıyla bu iddiayı kullanmaya çalışıyorlar. 

Siyonist işgal güçlerinin burayı işgal etmelerinden önce türbenin yanında bir de mescit bulunuyordu. 

İşgal güçleri yerleşimcilerin buraya baskın düzenlemeyi planladıkları zaman etrafını asker kuşatmasına alarak Filistinliler için giriş çıkışa kapatıyorlar. İşgalcilerin bu baskınları da Filistinlilerin tepkilerine ve çatışmalara yol açıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar