NASIR EBU HUMEYD ŞEHİD OLDU

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ramallah’a bağlı El-Em’ari Kampı sakinlerinden 50 yaşındaki esir komutan Nasır Ebu Humeyd’in işgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmal politikası sebebiyle bu sabah (20 Aralık Salı) erken saatlerde Assaf Harofeh Hastanesi’nde şehit olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 470 Tarih: 20 Aralık 2022 15:24
NASIR EBU HUMEYD ŞEHİD OLDU

İşgal yönetimi kanser hastası esir Ebu Humeyd’i sağlık durumunun iyice kötüleşmesi üzerine dün öğle saatlerinde acil olarak Er-Ramle Cezaevi Reviri’nden Assaf Harofeh Hastanesi’ne nakletmişti.
 

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada işgal rejiminin Filistinli hasta esirlere uyguladığı kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle esir Nasır Ebu Humeyd’in her an hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.
 

İşgal yönetimi, kanser hastası Filistinli esirin son günlerini ailesiyle birlikte geçirmesi için serbest bırakılması yönünde yapılan çağrılara kulak tıkayarak Ebu Humeyd’i serbest bırakmayı reddetmişti.
 

Esir Ebu Humeyd’in sağlık durumunun Ağustos 2021’den itibaren kötüye gitmeye başladığı ve Filistinli esirin akciğer kanserine yakalandığının anlaşıldığı, doktorların bir an önce kemoterapiye başlanması gerektiğini söylemesine rağmen işgal yönetiminin tedaviyi geciktirdiği bildirildi.
 

İşgal rejimi mahkemesi tarafından yedi kez müebbet ve 50 yıl hapis cezasına mahkum edilen Filistinli esir 2002 yılından bu yana işgal rejimi zindanlarında esir tutuluyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar