HAMAS NASIR EBU HUMEYD'İN ŞEHADETİ ÜZERİNE AÇIKLAMA YAYINLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Zahir Cebbarin, işgal rejiminin ve cezaevleri idaresinin Filistinli esirlere yönelik cinayetlerinin cezasız kalmayacağını söyledi. 

Görüntülenme: 510 Tarih: 20 Aralık 2022 21:29
HAMAS NASIR EBU HUMEYD'İN ŞEHADETİ ÜZERİNE AÇIKLAMA YAYINLADI

Cebbarin, bugün (20 Aralık Salı) kanser hastası esir Nasır Ebu Humeyd’in işgal rejimi zindanlarında kasıtlı tıbbi ihmal politikası sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerine yaptığı açıklamada, “İşgalcilerin cinayetlerinin bedelini çok ağır ödeyecekleri gün gelecek” dedi.
 

Filistin’in yiğitlerinden birinin daha bu dünyadan göçtüğünü ifade eden Cebbarin, Nasır Ebu Humeyd’in hayatının direniş ve mücadele dolu olduğunu, kardeşi şehit Abdülmünim Ebu Humeyd’e kavuştuğunu belirtti.
 

Ebu Humeyd’in işgal rejiminin kahraman esirlere uyguladığı kasıtlı tıbbi ihmal politikası sonucu şehit olduğuna dikkat çeken Cebbarin, Filistinli şehidin ailesine başsağlığı diledi.
 

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ramallah’a bağlı El-Em’ari Kampı sakinlerinden 50 yaşındaki esir komutan Nasır Ebu Humeyd’in bu sabah erken saatlerde Assaf Harofeh Hastanesi’nde şehit olduğunu açıkladı.
 

İşgal yönetimi kanser hastası esir Ebu Humeyd’i sağlık durumunun iyice kötüleşmesi üzerine dün öğle saatlerinde acil olarak Er-Ramle Cezaevi Reviri’nden Assaf Harofeh Hastanesi’ne nakletmişti.
 

Hamas’ın Filistin dışındaki liderlerinden Hişam Kasım da hasta esir Nasır Ebu Humeyd’in işgal rejimi zindanlarında tıbbi ihmal sebebiyle hayatını kaybetmesinin savaş suçu olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar