NASIR EBU HUMEYD'İN SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUY

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Bakanlığı, hasta esir Nasır Ebu Humeyd’in kendisine verilen yoğun ağrı kesiciler sebebiyle tamamen bilincini kaybettiğini bildirirken, Esir İşleri Heyeti de Filistinli esirin durumunun kritik olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 433 Tarih: 20 Aralık 2022 20:31
NASIR EBU HUMEYD'İN SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUY

Esirler Bakanlığı, dün (18 Aralık Pazar) öğleden sonra yayınladığı bildiride, esir Ebu Humeyd’in aldığı yoğun ağrı kesiciler nedeniyle adeta komaya girdiğini ve sağlık durumunun kansere yakalandıktan sonraki en kritik aşamasında olduğunu söyledi.
 

Esir İşleri Heyeti de dün yayınladığı raporda, esir Nasır Ebu Humeyd’in sağlık durumunun çok ciddi olduğunu, doktorların sürekli daha fazla ağrı kesici verdiklerini, Filistinli esirin ancak birkaç dakika kendine gelebildiğini ve onun dışında tamamen koma halinde olduğunu ifade etti.
 

Raporda, Filistinli esirin anlaşılmaz birkaç kelime söyleyebildiği ve hafızasının çok zayıfladığı, çevresindekileri tanıyamadığı belirtildi.
 

Ramallah kentindeki El-Em’ari Kampı sakinlerinden olan 49 yaşındaki esir Nasır Ebu Humeyd, 2002 yılından bu yana işgal rejimi zindanlarında esir tutuluyor. Filistinli esir işgal rejimi mahkemesi tarafından yedi kez müebbet ve 50 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.
 

Esir İşleri Heyeti, esir Nasır Ebu Humeyd’in hayatından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu bildirerek, insan hakları örgütlerinden Filistinli esirin serbest bırakılması için müdahalede bulunmalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar