TAMİR AZMİ NEŞERTİ HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçleri tarafından geçtiğimiz günlerde yaralanan ve dün şehit olduğu açıklanan Filistinli direnişçi Tamir Azmi Neşerti öğleden sonra Cenin’de toprağa verildi. 

Görüntülenme: 453 Tarih: 20 Aralık 2022 17:34
TAMİR AZMİ NEŞERTİ HAKK'A UĞURLANDI

Şehit gencin naaşı Cenin Devlet Hastanesi morgundan alınarak ailesinin Cenin Kampı’ndaki evine götürüldü ve Büyük Camii’de kılınan cenaze namazının ardından Şehitler Mezarlığı’na defnedildi.
 

İşgalcilerden intikam alınmasını isteyen sloganların atıldığı cenaze törenine Cenin Tugayı üyesi direnişçiler başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Şehit gencin eski esirlerden olduğu ve işgal rejimi zindanlarında 4 yıl esir tutulduğu bildirildi.
 

Cenin Kampı sakini 23 yaşındaki Neşerti’nin Ramallah’taki El-İstişari Hastanesi’nde tedavi görmekte olduğu ve doktorların Filistinli gencin bu sabah erken saatlerde hayatını kaybettiğini söyledikleri ifade edildi.
 

Cenin Kampı’ndaki Filistinli milli ve İslami gruplar, Filistinli direnişçi Tamir Azmi Neşerti’nin şehit olduğu haberini hoparlörle duyurdu ve kamp sakinlerinden cenaze törenine katılmalarını istedi. 
 

Filistinli aktivistler, sosyal medyada şehit gencin Cenin Kampı’nda düzenlenen bir askeri geçit töreninde İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugyaları ve Cenin Tugayı bandajları taktığını gösteren fotoğraflar paylaştı.
 

Bu arada, Aralık ayının ilk yarısında işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs’te 10 Filistinliyi şehit ettiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar