ADALET İÇİN AVUKATLAR GRUBUNDAN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 666 Tarih: 13 Aralık 2022 17:12
ADALET İÇİN AVUKATLAR GRUBUNDAN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

"Adalet İçin Avukatlar" isimli bir insan hakları grubu, Mahmud Abbas yönetiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde siyonist işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonu içinde gerçekleştirdiği siyasi tutuklamaların ve ifadeye çağırma işlemlerinin derhal sonlandırılması için acilen harekete geçilmesi talebiyle bütün sivil toplum kuruluşlarına ve insan hakları kurumlarına çağrıda bulundu. 

Söz konusu insan hakları grubunun dün (12 Aralık Pazartesi) akşam yaptığı açıklamada siyasi tutuklamaların ve ifadeye çağırmaların öncelikle üniversite öğrencilerini hedef aldığına dikkat çekilirken son dönemde özellikle Hamas'ın kuruluş yıl dönümü etkinlikleri münasebetiyle belirgin bir şekilde arttığı belirtildi. 

Bu arada basın yayın organları güvenlik organlarına yönelik olarak Hamas'ın kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin engellenmesi yönünde talimatlar içeren bir belgeyi kamuoyunun dikkatine sundu. 

Siyasi Tutukluların Aileleri Komitesi de, son 48 saat içinde toplamda 142 siyasi tutuklama veya ifadeye çağırma işlemi tespit ettiklerini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar