İSMAİL HENİYYE'DEN FHKC'YE TEBRİK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ni (FHKC) kuruluş yıl dönümü münasebetiyle kutladı. 

Görüntülenme: 520 Tarih: 13 Aralık 2022 16:43
İSMAİL HENİYYE'DEN FHKC'YE TEBRİK

Heniyye, bu münasebetle FHKC Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher'i telefonla arayarak tebriklerini iletti. 

Heniyye görüşmede, Hamas'ın Filistin'in içindeki ve dışındaki tüm liderlerinin ve öncü kadrolarının FHKC'ye ve onun şu an işgal zindanlarında esir durumda olan Genel Sekreteri Ahmed Saadat başta olmak üzere tüm ileri gelenlerine hareketlerinin kuruluş yıl dönümü münasebetiyle tebriklerini ilettiklerini ifade etti. 

Heniyye görüşmede, FHKC'nin direniş tarihindeki rolünü, gösterdiği fedakarlıkları ve kahramanlıkları, direniş çizgisinde kalma ve Filistin halkının haklarına ve ilkelerine sahip çıkma konusundaki kararlılığını takdir ettiklerini dile getirdi. 

Heniyye, direniş önderleri başta olmak üzere işgal zindanlarında tutulan tüm esirlerin özgürlüklerine kavuşturulması konusundaki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) kuruluşunun 55. yıl dönümü münasebetiyle 8 Aralık Perşembe günü Gazze şehrinin merkezinde geniş katılımlı bir şenlik düzenlemişti. 

Gazze'deki El-Ketibe Meydanı'nda düzenlenen şenliğe Filistin'deki İslami ve ulusal çalışma gruplarının birçoğunun ileri gelenlerinin yanı sıra halktan da büyük bir kalabalık katıldı. 

FHKC Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher şenlikte yaptığı konuşmada, ulusal ve demokratik yapıda, ulusal katılım ilkesine göre şekillenen, aynı zamanda Filistin halkının yasal ve tek temsilcisi durumundaki Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) yeniden yapılandırılması amacıyla ellerini uzatmış durumda olduklarını dile getirdi. 

Mezher, işgal rejimiyle kesinlikle uzlaşma ve pazarlık kabul etmediklerini, ya Filistin'in kurtuluşu ya da nesilden nesile aktarılan silahlı direniş olacağını vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar