ABBAS YÖNETİMİ POLİSİNİN HAMAS ÜYELERİNİ TUTUKLAMASINA TEPKİLER ARTIYOR

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) 35. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenmesi planlanan etkinlikleri engellemek için Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bu hareketin mensuplarına yönelik geniş çaplı tutuklama kampanyası başlatan Filistin güvenlik güçlerine her taraftan büyük tepki var.  

Görüntülenme: 483 Tarih: 14 Aralık 2022 17:09
ABBAS YÖNETİMİ POLİSİNİN HAMAS ÜYELERİNİ TUTUKLAMASINA TEPKİLER ARTIYOR

Cenevre Haklar ve Özgürlükler Konseyi, Filistin Yönetimi'nin kontrolündeki bölgelerde siyasi tutuklamaların, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik hak ihlallerinin ve sivil nitelikte kitlesel etkinliklerin önlenmesi amaçlı operasyonların büyük ölçüde artmasının endişe verici olduğunu dile getirdi. 

Konsey, son dönemde insanların siyasi görüş ve mensubiyetlerinden dolayı tutuklanmaları yönündeki kampanyayla ilgili gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ettiklerini ve bunun hiçbir yasal gerekçeye dayandırılmasının mümkün olamayacağını dile getirdi. 

Siyasi Tutukluların Aileleri Komitesi dün (12 Aralık Pazartesi) akşam yaptığı açıklamada son 48 saatlik süre içinde 142 siyasi tutuklama veya ifadeye çağırma işlemi tespit ettiklerini duyurmuştu.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar