BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in Batı Şeria bölgesinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 466 Tarih: 13 Aralık 2022 08:43
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria bölgesinde toplamda 17 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin başta gelenleri işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri. 4 yerde işgal güçlerine ateş edildi. 3 yerde patlayıcı maddeler ve molotof kokteylleri atıldı. Bazı yerlerde yerleşimci terör çetelerinin baskınlarına engel olunurken bazı yerlerde de işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldi. 

İşgal güçleriyle Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 8 ayrı noktada çatışma meydana geldiği ve bu çatışmalarda gençlerin işgal güçlerini taşladığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar