BÜŞRA ET-TAVİL ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İşgal yönetimi, Filistinli kadın gazeteci Büşra Et-Tavil’i idari hapis cezasıyla 9 ay işgal rejimi zindanlarında esir tuttuktan sonra bugün (11 Aralık Pazar) serbest bıraktı. 

Görüntülenme: 576 Tarih: 12 Aralık 2022 01:54
BÜŞRA ET-TAVİL ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Özgürlüğüne kavuşan gazeteci Büşra Et-Tavil’i Salim askeri kontrol noktasında İslami Direniş Hareketi (Hamas) lideri babası Cemal Et-Tavil ve aile fertleri karşıladı.
 

İşgal güçleri Büşra Et-Tavil’i 21 Mart’ta Nablus kentinin güneyindeki Za’tera askeri kontrol noktasında gözaltına aldı ve Filistinli kadın gazetecinin idari hapis cezası üç kez uzatıldı.
 

İşgal güçleri Hamas liderlerinden Şeyh Cemal Et-Tavil’i de bir yıldan fazla esir tuttuktan sonra geçtiğimiz günlerde serbest bırakmıştı. Cemal Et-Tavil’in işgal rejimi zindanlarında toplam 16 yıl esir tutulduğu bildirildi.
 

Gazeteci Büşra Et-Tavil’in de işgal rejimi zindanlarında toplam 4 yıldan fazla esir kaldığı, Damon Cezaevi’nde birkaç gün tek kişilik hücrede tutulduğu, işgal yönetimi tarafından kantinden ve aile ziyaretlerinden mahrum bırakıldığı kaydedildi.
 

Büşra Et-Tavil’in ilk kez 2011 yılında gözaltına alındığı ve o sırada 18 yaşından küçük olduğu, 16 ay hapis cezasına çaptırıldığı ancak 5 ay sonra esir takası anlaşmasıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.
 

2014 ortalarında El-Halil eyleminin ardından ikinci kez gözaltına alınan Büşra Et-Tavil’in 11 ay işgal rejimi zindanlarında esir tutulduktan sonra Mayıs 2015’te özgürlüğüne kavuştuğu, Kasım 2017’de ailesinin evine düzenlenen baskın sırasında üçüncü kez gözaltına alındığı ve idari hapis cezasıyla 8 ay esir tutulduğu belirtildi.
 

Aralık 2019’da dördüncü kez gözaltına alınan ve Temmuz 2020 sonlarında serbest bırakılan Büşra Et-Tavil’in aynı yıl Kasım ayında beşinci kez gözaltına alındığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar