HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE KINAMA

 

Görüntülenme: 740 Tarih: 12 Aralık 2022 10:13
HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE KINAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) kuruluşunun 35. yıl dönümü münasebetiyle, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde de gerçekleştirmeyi planladığı kutlama törenlerinin ve etkinliklerinin Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik organları tarafından engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek yapılanları şiddetle kınadı. 

Hamas, tüm engellemelere rağmen Filistin halkının yine de direniş projesini bağrına bastığını ve desteklediğini hatırlattı. 

Hamas dün (11 Aralık Pazar) akşam yaptığı açıklamada, güvenlik organlarının 35. yıl kutlamaları ve etkinlikleri karşısında çıkardığı engellerin ve zorlukların, Filistin halkının direniş konusundaki kararlılığını kırmayı başaramayacağını, direnişin her zaman bu halkın birinci ve öncelikli tercihi olacağını vurguladı. 

Hamas bu arada Abbas yönetiminin siyasi tutuklamalara ve baskınlara devam etmesini de şiddetle kınadı. İsrail işgal rejimiyle sürdürülen güvenlik koordinasyonu çerçevesinde sürdürülen bu baskınların ve tutuklamaların birinci derecede Hamas mensuplarını hedef aldığına dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar