SİYONİST ORDU ÇÖKÜŞ İÇİNDE

İsrail ordusu pazar gününden bu yana işgal altındaki Filistin'in kuzey sınırında ve Gazze Şeridi sınırında geniş çaplı tatbikatlar başlatmış olsa da bu tatbikatlar ordunun gerilediği gerçeğini gizleyemez. 

Görüntülenme: 541 Tarih: 12 Aralık 2022 18:10
SİYONİST ORDU ÇÖKÜŞ İÇİNDE

İsrail ordusunun eski generallerine atıfta bulunan Siyonist Radyo, İsrail ordusunun insan gücündeki gerçek motivasyonun artık görünür olmadığını ve bunun en büyük zayıflığı olarak kabul edildiğini belirtti.
Birliklerin askeri ve muharebe hazırlıklarını artırmak için kuzeyde eğitim veren 13.000 kadro ve ihtiyati askere ek olarak, İbranice yayın yapan bu medya haberine devam etti ve İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güney sınırında benzer bir tatbikat düzenliyor, ancak güçlerin büyüklüğü hakkında bir bilgi yoktur; Bu sırada ordu, Batı Şeria'daki silahlı grupları (direnişi) bastırmak için operasyonlarını sürdürmek ve bu bölgeye daha fazla sayıda personel ve güvenlik gücü göndermek ve Kudüs şehri çevresinde daha fazla sayıda sınır muhafız kuvveti konuşlandırmak zorunda kalır. Bu konuda Arap medyası, Siyonist rejimin askeri çevrelerinden naklen, işgal rejimi ordusunun iç durumuna dair karanlık bir tablo yayınlamış ve bu ordunun hazırlık açısından ciddi bir kriz içinde olduğunu bildirmiştir.
İsrail ordusu uzmanlarına göre İsrail liderlerinin son yıllarda aldığı kararlar nedeniyle hazırlıkta benzeri görülmemiş bir düşüş yaşandı ve askerlerin motivasyonları ile birlikte etkinlikleri de büyük ölçüde düştü.
Askeri akademilerin eski komutanı General Yitzhak Brik, bu konu ile ilgili; "Askerlik hizmet süresinin yanı sıra eğitim süresinin kısaltılması da askeri güçlerde bir boşluk oluşmasına neden olan kararlardan bazılarına işaret etmek mümkündür. Bu da İsrail ordusunun uzmanlık eksikliği yaşamasına ve özellikle muharip güçlerde ve muharebe destek birimlerinde asker sayısının azalmasına neden oldu." dedi.
Siyonist "Mida" üssünde yayınladığı bir yazıda, subay ve askerlerin artık ordu saflarında uzun süre görev yapmaya hazır olmadıklarını ve evlerine dönme kararı aldıklarını vurguladı.
İnsan kaynakları şubesinin eski başkanı Itamar Raikhel, "2025'in gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetleri'nin uzmanlığının %55'ini kaybedeceğini, bu kaybın uzun vadeli olacağını ve en önemli kaynak olan insan kaynağında gözle görülür hale geleceğini" söyledi.
Bundan sonra uçak mekaniği, hava trafik kontrol personeli, özel sistem teknisyenleri ve harekât planlayıcılarında azalma ile karşı karşıya kalacağız çünkü şu anda bu insanlar 35-45 yaşları arasında ve 2025'te hepsi istihdam döngüsünden çıkacak ve en azından yarısı işini bırakacak e onların yerini yeterli tecrübe ve uzmanlığa sahip olmayan kişiler alacak ve bu da hava kuvvetlerinin seviyesinin yarı yarıya düşmesi anlamına geliyor.
Brik ayrıca, Raikhel'in bahsettiği olgunun İsrail ordusunun diğer tüm bölgelerinde görüldüğünü ve hava kuvvetlerine özel olmadığını da sözlerine ekledi.

Tesnim

Yorumlar