TANTURA KATLİAMININ AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

Siyonist işgalcilerin Tantura katliamlarına katılan askerlerin itirafları Alon Schwarz isimli yönetmenin hazırladığı belgeselde kamuoyunun dikkatine sunuldu. 

Görüntülenme: 559 Tarih: 07 Aralık 2022 07:06
TANTURA KATLİAMININ AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

Daha önce bazı yazılarda ve makalelerde de gündeme getirilen bu itiraflar bu belgeselle birlikte görsel olarak insanlığın dikkatine sunulmuş oldu. 

İsrail işgal rejiminin ordusunda görev yapmış bazı eski askerler, 1948'deki Nekbe (Büyük Felaket) olayı esnasında Filistinlilere yönelik olarak gerçekleştirilen korkunç Tantura Katliamı'yla ilgili bazı çarpıcı detayları itiraf etmişlerdi. Belgesel işte bu itirafları siyonist vahşeti tanımak isteyenlerin önüne koyuyor.  

İşgal ordusunun eski askerleri, Tantura katliamında çok sayıda insanın katledildiğini, öldürülenlerin tümünün doğrudan ateşli silahlarla hedef alınarak vurulduğunu ve bu olayda katledilen sivil Filistinli sayısının en az 200'ü bulduğunu itiraf ediyor. 

Katliama iştirak etmiş askerlerden biri kendisinin en az 15-20 sivili savaş esiri olmalarından sonra doğrudan mermiyle hedef alarak öldürdüğünü söylüyor. 

Yine katliama iştirak eden işgalci subaylardan biri de kendi özel tabancasıyla birkaç kişiyi katlettiğini itiraf ediyor.

Ancak itirafların en korkunç olanı bir askerin, öldürülen sivillerin birçoğunun teneke varillere konulduğuna ve üzerlerine otomatik toplarla mermi atılarak öldürüldüklerine dair sözleri. 

İtirafta bulunan askerlerden biri de kendisinin yakalanan sivilleri hapishaneye göndermeyip silahıyla katlettiğini söylüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar