KATİL İSRAİL ASKERLERİ NABLUS'TA FİLİSTİNLİ 5 GENCİ YARALADI

İsrail işgal güçlerinin bugün (7 Aralık Çarşamba) sabahın erken saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un Eski Şehir kısmına düzenledikleri baskında 5 Filistinli genç işgal güçlerinin attığı mermilerle yaralandı.  

Görüntülenme: 595 Tarih: 07 Aralık 2022 02:43
KATİL İSRAİL ASKERLERİ NABLUS'TA FİLİSTİNLİ 5 GENCİ YARALADI

İşgal güçleri, bugün sabah Nablus'un muhtelif mahallelerine ve mıntıkalarına, özellikle de Eski Şehir muhitine ve şehrin batı kısmına kalabalık askeri birliklerle baskınlar düzenledi. 

Filistin'deki medya kaynaklarının verdiği bilgilere göre çok sayıda askeri araçla desteklenen özel birlikler Eski Nablus kısmına Et-Tur mıntıkası tarafından baskın düzenledi. Bunun üzerine gençlerle aralarında silahlı çatışmalar vuku buldu. 

Filistin Kızılayı ilk yardım ekiplerinin gerçek mermiyle doğrudan hedef alınarak yaralanmış bazı gençlere müdahalede bulunduğunu, bunlardan birinin başından birinin de sırtından yaralandığının görüldüğünü ve her ikisinin de Rividya Hükümet Hastanesi'ne nakledildiğini 3 kişinin ise şarapnel parçalarıyla yaralandığını, onlara da olay yerinde müdahale edildiğini açıkladı. 

Görgü tanıkları baskın düzenleyen özel birliklerin sivil kıyafetler giyindiklerine ve Yaseminiyye Mahallesi'nde bir evi kuşatmaya alarak oradan bir kişiyi esir ettiklerine dikkat çektiler. 

Aslanlar Yuvası isimli direniş örgütü dün akşam yaptığı açıklamada işgal güçlerinin ani baskınlarına karşı hazırlıklı olunması uyarısında bulunmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar