SİYONİST İŞGALCİLER NABLUS'TA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Nablus’un güneyindeki Huvara beldesinde dün (4 Aralık Pazar) akşam saatlerinde Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait evlere ve araçlara saldırması sonucu bir Filistinli yaralandı. 

Görüntülenme: 428 Tarih: 05 Aralık 2022 19:02
SİYONİST İŞGALCİLER NABLUS'TA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, bir grup Yahudi yerleşimcinin işgal ordusu himayesinde Huvara beldesinin kenar mahallelerindeki evlere taşlarla saldırdığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin belde sakinlerinin üzerine ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını bildiren Dağlas, Bilal Yusuf Damidi isimli Filistinlinin Yahudi yerleşimcilerin attığı taşla yaralandığını ve işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle de boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.
 

Dağlas, Yahudi yerleşimcilerin taşlı saldırısı sonucu Filistinlilere ait çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldiğini belirtti.
 

Batı Şeria’da Filistinlilerden işgal edilen araziler üzerine kurulu 199 Yahudi yerleşkesi ve 220 Yahudi mahallesi bulunuyor. 350 bini Kudüs’ün doğusunda olmak üzere söz konusu yerleşkelerde ve mahallelerde 913 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.
 

İşgal güçleri himayesinde Batı Şeria’da ve Kudüs’te terör estiren Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ve evlerine, araçlarına ve tarım arazilerine saldırıyor, hasat mevsiminde çiftçilerin ürünlerini toplamalarına engel oluyor ve toplanan ürünleri çalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar