MAHMUD ABBAS GÜÇLERİ HAMAS LİDERLERİNDEN ADNAN EL-HUSARİ'Yİ ESİR ALDI

Filistin Yönetimi Genel İstihbarat birimi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Tulkerem’deki liderlerinden eski esir Adnan El-Husari’yi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 514 Tarih: 05 Aralık 2022 17:32
MAHMUD ABBAS GÜÇLERİ HAMAS LİDERLERİNDEN ADNAN EL-HUSARİ'Yİ ESİR ALDI

Gözaltına alınan Hamas liderinin oğlu Bekir El-Husari, Genel İstihbarat biriminin dün (4 Aralık Pazar) babasını gözaltına aldığını bildirerek, işgal güçlerinin cinayetlerinin arttığı ve işgalcilerin son olarak Nablus’a bağlı Huvara beldesinde bir genci yargısız infaz ettiği bir dönemde siyasi sebeplerle gözaltına almaların devam etmesini kınadı.
 

Adnan El-Husari’nin işgal rejimi zindanlarında toplam 12 yıl esir tutulduğu, 2014 yılında yüzlerce esirle birlikte idari hapis cezalarını protesto etmek için düzenlenen açlık grevi eylemine katıldığı ve 62 gün açlık grevi yaptığı, işgal güçlerince birçok kez gözaltına alındığı için çeşitli sağlık sorunları olduğu ve yürümekte güçlük çektiği kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin Adnan El-Husari’nin oğullarından mühendis Musab El-Husari’yi birçok kez gözaltına aldığı, baba ve oğlun defalarca işgal rejimi zindanlarında bir araya geldiği, bir hafta önce yeniden işgal güçleri tarafından gözaltına alınan Musab El-Husari’nin iki hafta önce bir oğlu olduğu belirtildi.
 

Bu arada, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin dün akşam saatlerinde de işgal rejimi zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşan esir Amr Haseni Cebbara için Nablus’un doğusundaki Salim köyünde düzenlenen karşılama törenini bastığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar