BEYTLAHİM'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin bu sabah (5 Aralık Pazartesi) Beytlahim’in güneyindeki Ed-Dehişe Kampı’na düzenlediği baskın sırasında çıkan çatışmada Filistinli bir genç şehit oldu ve altı kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 565 Tarih: 05 Aralık 2022 17:27
BEYTLAHİM'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Ed-Dehişe Kampı’na düzenlediği baskın sırasında bir gencin işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğunu duyurdu.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin kamptaki bazı evlere baskın düzenlediğini ve bu sırada işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışma çıktığını, işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açtığını, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığını, göğsünden yaralanan Ömer Yusuf Menna’ Ferarice isimli gencin şehit olduğunu, gerçek mermiyle yaralanan altı kişinin de hastaneye kaldırıldığını söyledi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin Ed-Dehişe Kampı’na düzenlediği baskın sırasında biri şehidin 24 yaşındaki kardeşi Yezen Yusuf Hasan Ferarice olmak üzere üç kişiyi gözaltına aldığını, gözaltına alınan diğer iki kişinin 24 yaşındaki Uday Isam Ebu Nassar ile 27 yaşındaki kardeşi Muaz olduğunu, işgal güçlerinin her üçünün de evlerinde arama yaptığını bildirdi.
 

Beytlahim’deki Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi, bugün genel grev ilan ederek Filistinlilerden şehit gencin cenaze törenine katılmalarını istedi.
 

Ömer Yusuf Menna’ Ferarice’nin Aralık ayının başından bu yana şehit edilen dördüncü Filistinli olduğu, Kasım ayında 20 Filistinlinin şehit edildiği ve yılbaşından bu yana işgal güçlerince şehit edilen Filistinli sayısının 216’ya ulaştığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar