SEMİRA HALAYİKA'DAN SİYONİST YERLEŞKE UYARISI

Filistinli kadın milletvekili Semira Halayika, işgal rejiminin El-Halil kent merkezindeki Eski Belde semtini Yahudi yerleşkesine dönüştürmek üzere olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 532 Tarih: 04 Aralık 2022 12:26
SEMİRA HALAYİKA'DAN SİYONİST YERLEŞKE UYARISI

Milletvekili Halayika, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Yahudi yerleşimciler lehine Filistinlilerin mallarına el koymayı meşrulaştırmaya ve El-Halil’deki Eski Belde semtini büyük bir Yahudi yerleşkesine dönüştürmeye çalıştığını, Yahudi yerleşkelerini ve mahallelerini birleştirerek kentin doğusundaki yerleşkelerle batısındakileri birbirine bağlamayı planladığını ifade etti.
 

El-Halil’in Eski Belde semtinde yaşayan Filistinli sayısının büyük oranda azaldığına işaret eden Halayika, bu durumun bölgenin Yahudi yerleşkesine dönüşmesini ve yerleşimcilerin hayallerinin gerçekleşmesini hızlandırdığını bildirdi.
 

Eski Belde semtinde bulunan Filistinlilere ait çok sayıda dükkanın kapandığına dikkat çeken Halayika, işgal güçlerinin Filistinlileri bölgeden kovmak için Eski Belde’ye ve İbrahim El-Halil Camii’ne giden yollara barikatlar kurduğunu belirtti.
 

Halayıka, işgal rejiminin Eski Belde semtinde Filistinlilerin azalmasını fırsat bilerek bölgeye çok sayıda Yahudi yerleşimci getirdiğini, yerleşimcilerin bölgede kalan Filistinlileri korkuttuğunu, işgal yönetiminin Arapça yer isimlerini İbranice isimlerle değiştirdiğini, İbrahim El-Halil Camii’nin dış görünüşünü değiştirmeye çalıştığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar