SİYONİST MAHKEME NAİL EL-BERGUSİ'NİN SERBEST BIRAKILMA TALEBİNİ REDDETTİ

İşgal rejimi mahkemesi, esir Nail El-Bergusi’nin avukatlarının Filistinli esirin serbest bırakılması talebini reddetti. 

Görüntülenme: 467 Tarih: 04 Aralık 2022 19:20
SİYONİST MAHKEME NAİL EL-BERGUSİ'NİN SERBEST BIRAKILMA TALEBİNİ REDDETTİ

Filistinli Esir Kulübü, bugün (4 Aralık Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ofer askeri mahkemesinin hakkında hazırlanmış gizli dosya olduğu gerekçesiyle esir Nail El-Bergusi’nin serbest bırakılması talebini reddettiğini ve Filistinli esirin müebbet ve 18 yıl hapis cezasının devam etmesine karar verdiğini açıkladı.
 

Esir Nail El-Bergusi, işgal rejimi zindanlarında 42 yılını tamamlayarak 43’üncü yılına girdi. Filistinli Esir Hareketi tarihinde en uzun süre işgal rejimi zindanlarında tutulan esir unvanını elinde bulunduran El-Bergusi, gözaltına alınışının yıldönümünde bu yıl herhangi bir mesaj yayınlamayı reddetmiş ve “Susmak daha anlamlı” demekle yetinmişti.
 

Filistinli Esir Kulübü, Nail El-Bergusi’nin gözaltına alınışının yıldönümünde yayınladığı bildiride, Filistinli esirin davasının Filistin Esir Hareketi ve işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerle ilgili birçok soruyu gündeme getirdiğini, 300’den fazla esirin işgal rejimi zindanlarında 20 yılı geride bıraktığını ve bu tecrübenin işgal rejiminin esirlere yönelik cinayeti olarak tarihe geçtiğini belirtmişti.
 

Ramallah’ın Kuber beldesi sakinlerinden Nail El-Bergusi, 1978 yılında gözaltına alındı ve işgal rejimi zindanlarında aralıksız 34 yıl esir tutuldu.
 

2011 yılında esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan Nail El-Bergusi, 2014 yılında işgal güçlerince birçok eski esirle birlikte yeniden gözaltına alındı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar