GERİDE BIRAKTIĞIMIZ HAFTADA FİLİSTİN'DE 226 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİ

 

Görüntülenme: 402 Tarih: 03 Aralık 2022 16:41
GERİDE BIRAKTIĞIMIZ HAFTADA FİLİSTİN'DE 226 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz hafta içinde de siyonist işgal güçlerine ve onların himayesi altındaki sivil milisleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri, işgalcilerin tüm saldırgan tutumuna rağmen devam etti. Son bir hafta içinde gerçekleştirilen direniş eylemi sayısı 226'yı bulurken, işgal güçlerinin saldırılarında şehit edilen Filistinli sayısı 8 oldu. Siyonist işgalcilerin yerleşimci çetelerinden 1 kişi öldürüldü. İşgalci asker ve yerleşimci teröristlerden en az 13 kişi de yaralandı. 

Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı haftalık rapora göre gerçekleştirilen eylemler arasında Ramallah yakınında bir işgalci askere araçla çarparak ağır yaralama eylemi de yer alıyor. 15 ateş açma eylemi, 16 molotof kokteyli ve patlayıcı atma eylemi gerçekleştirildi. 

83 yerde taş atma eylemi tespit edildi. Bu eylemlerde zaman zaman yerleşimci terör çetelerinin araçları hasar gördü. 12 noktada direnişçi gençler yerleşimci terör çetelerinin baskınlarını engelledi. 73 noktada çatışma meydana geldi, işgal güçlerine ait 22 araç veya askeri teçhizat tahrip edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar