NABLUS'TA ÇATIŞMA

Dün akşam Nablus'un Huvvare kasabasında bir Filistinli gencin işgalci asker tarafından şehit edilmesini protesto eden Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında bugün (3 Aralık Cumartesi), Nablus'un güneyinde kalan Osarin kasabası kavşağında çatışmalar çıktı. 

Görüntülenme: 410 Tarih: 03 Aralık 2022 14:59
NABLUS'TA ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin gençlerin üzerine duman bombaları ve gaz bombaları atması üzerine olay yerinde büyük duman kütlelerinin oluşmaya başladığı ifade edildi. Protestocu gençler Osarin'in Za'tere askeri kontrol noktasına çıkan ana caddesinde lastik yakarak işgalci askerleri protesto ettiler. 

Bu arada işgal güçlerinin dün akşamki cinayeti işledikleri Huvvare kasabasında da şehidin anısına ve işgalcilerin cinayetlerini protesto amacıyla genel greve gidildiği haber verildi. 

Ayrıca dün gece yarısından itibaren Nablus ve Cenin çevresinde işgalcilerin askeri noktalarını hedef alan 5 ayrı ateş açma eylemi gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Siyonist işgal güçlerine mensup bir asker dün akşam saatlerinde Nablus'un Huvvare kasabasının ana caddesinde, Osarin kasabası ahalisinden Ammar Muflih isimli bir gence sıfır mesafeden ateş ederek yaralamış, Filistin Kızılayı ekiplerinin yaralı gence yaklaşmasını engelleyen işgal güçleri onu siyonistlere ait sağlık merkezlerinden birine nakletmiş ancak bir süre sonra onun kaldırıldığı sağlık merkezinde hayatını kaybettiği haberi alınmıştı.

Aslanlar Yuvası yaptığı açıklamada şehit Ammar Muflih'in intikamının alınacağını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar