FİLİSTİNLİ ESİRLERLE DAYANIŞMA KURUMU'NDAN ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 637 Tarih: 29 Kasım 2022 08:44
FİLİSTİNLİ ESİRLERLE DAYANIŞMA KURUMU'NDAN ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÇAĞRI

Kısa adı Tadamun olan Filistinli Esirlerle Dayanışma Kurumu başta Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler'in insan haklarıyla ilgilenen komisyonları olmak üzere tüm uluslararası sivil toplum kurumlarını ve komisyonlarını Filistinli esirler davasını öncelikleri arasına almaya, esirleri kurtarmaya, işgal rejimini uluslararası yasalara ve sözleşmelere saygılı olması için zorlamaya ve esirlere yönelik olarak gerçekleştirdiği ihlallerden dolayı sorguya çekmeye çağırdı. 

Tadamun Kurumu, Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, İsrail işgal rejiminin genelde Filistin halkının tümüne özelde ise esirlere yönelik olarak en çirkin muamelelere başvurmaya devam ettiğini hatırlattı. İşgal rejiminin esirlere ve sorgulamaya alınanlara işkence uygulamaya devam ettiğini dile getirdi. 

İşgal rejiminin 23 farklı hapishanesinde toplamda 4650 Filistinli esirin bulunduğu ifade edildi. Bu arada işgal rejimi gündelik olarak baskınlar düzenlemeye ve yeni tutuklamalar yapmaya devam ediyor. Tutuklananların ise tümü sorgulama odalarında insanlık dışı işkencelere maruz kalıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar