RAMALLAH'TA 3 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail işgal güçlerinin dün gece yarısından sonra El-Halil'in Beytu Ummer kasabasına baskın düzenlemesinden dolayı bir kişinin şehit edilmesinin ve 21 kişinin de yaralanmasının ardından dün sabah Ramallah'ın kuzeyindeki Kefr Ayn kasabasına düzenledikleri baskında da 2 kardeşin şehit edildiği haber verildi.  

Görüntülenme: 536 Tarih: 30 Kasım 2022 15:45
RAMALLAH'TA 3 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Ramallah'taki Sağlık Bakanlığı işgal güçlerinin Ramallah'ın Kefr Ayn kasabasına düzenledikleri baskın sırasında silahlı saldırıya maruz kalan biri 21 diğeri 22 yaşında Cevad ve Zafir Abdurrahman Rimavi isimli iki kardeşin şehit olduğunu duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı kardeşlerden birinin göğsünden diğerinin de karnından gerçek mermiyle vurulduğunu hastaneye nakledilmelerinden çok kısa bir süre sonra da şehit olduklarının açıklandığını bildirdi. 

Dün gece yarısından sonra da işgal güçlerinin Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in Beytu Ummer kasabasına düzenledikleri baskın sebebiyle çıkan çatışmada bir Filistinli şehit olurken 21 Filistinli de yaralandı. 

Tıbbi kaynaklar işgalcilerin saldırısında 44 yaşındaki Mufid Muhammed Ahlil'in başından aldığı yaranın tesiriyle şehit olduğunu dile getirdi. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin onlarca askeri jeeple ve bir buldozerle gece yarısından itibaren etrafa ateş ederek Beytu Ummer kasabasına baskın düzenlemeye başladıklarını, ahalinin karşı çıkması üzerine de çatışmalar çıktığını 22 kişinin yaralandığını bunlardan birinin daha sonra hayatını kaybettiğini dile getirdi. 

Filistin Kızılayı da olaylarda 22 yaralanma tespit ettiklerini bunlardan 9'unun gerçek mermiyle, 6'sının gaz bombasıyla, 2'sinin düşerek, 5 kişinin de lastik kaplamalı mermiyle yaralandığının tespit edildiğini duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı gerçek mermiyle yaralanan 9 kişi arasında yer alan Mufid Ahlil'in başından yaralandığını ve durumunun çok kritik olduğunu bir süre sonra da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar