ŞEHİT AİLELERİNDEN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Cenazeleri İsrail işgal yönetimi tarafından rehin tutulan Filistinli şehitlerin aileleri, bu cenazelerin ailelerine teslim edilmesi için Ramallah'taki Filistin Yönetimi'nin harekete geçmesini istedi.  

Görüntülenme: 479 Tarih: 25 Kasım 2022 17:51
ŞEHİT AİLELERİNDEN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Cenazeleri rehin tutulan şehitlerin aileleri dün (24 Kasım Perşembe) akşam saatlerinde Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin merkezinde El-Menare Meydanı'nda bir gösteri düzenledi. 

Gösteriye cenazeleri rehin tutulan şehitlerin ailelerinin yanı sıra özgürleştirilmiş eski esirler ve muhtelif direniş hareketlerinin ileri gelenleri de katıldı ve rehin tutulan şehit cenazelerinin teslim edilmesi için işgal rejimine baskı yapılması çağrısında bulundular. 

Gösteride İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Bessam Hammad bir konuşma yaparak şehit cenazelerinin teslim edilmesi için işgal rejimine her alanda baskı yapılması gerektiğini hatırlattı. Hammad şehit cenazeleri konusuyla her evin ve her özgür insanın ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. 

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar