SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERİ ESİR ALDI

Siyonist işgal güçleri dün (24 Kasım Perşembe) akşam saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerine baskınlar düzenledi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. Gözaltına alınanlar arasında işgal güçlerinin attığı mermiyle yaralanan bir gencin de bulunduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 494 Tarih: 25 Kasım 2022 10:38
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERİ ESİR ALDI

Ramallah'ın batısında Ni'lin kasabası yakınında işgal güçleri Filistinli bir gence, yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşladığı iddiasıyla ateş etti ve ayağından gerçek mermiyle yaraladı, sonra da gözaltına aldılar. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki Ed-Devha kasabasında bulunan Tabun Zeman mıntıkasına özel bir işgal birliği tarafından baskın düzenlendi. İşgalciler özgürleştirilmiş eski esirlerden olan 20 yaşındaki Ömer Kavar'ı bir berber salonunda bulunduğu sırada kaçırdı.

Kuzeydeki Tulkerem şehrinin kuzeyinde yer alan El-Caruşiyye köyü topraklarında, ırkçı ayrım duvarı yakınında işgal güçleri üç Filistinli işçiyi kaçırdı. 

Selfit'te Merda köyünün kuzey kısmına yoğun bir şekilde ses ve gaz bombaları atarak baskın düzenlediler. Baskının özellikle çocukların ciddi paniğe kapılmalarına neden olduğu belirtildi. 

Ayrıca işgal güçleri Filistinlilerin araçlarını aramak ve trafiği engellemek amacıyla birçok yerde askeri kontrol noktası oluşturdular.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar