FİLİSTİNLİ İKİ GENÇ ŞEHİT HAKK'A UĞURLANDI

Daha önce  işgal güçlerinin farklı saldırılarında yaralanan ve bu yaraların tesiriyle dün akşam hayatlarını kaybeden Muhammed Herezullah ve Muhammed Ebu Keşk isimli iki genç şehidin cenazeleri bugün (24 Kasım Perşembe) Batı Şeria'nın Nablus şehrinde büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 503 Tarih: 24 Kasım 2022 15:17
FİLİSTİNLİ İKİ GENÇ ŞEHİT HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze törenine, şehitlerden Muhammed Herezullah'ın mensubu olduğu ve kurucuları arasında yer aldığı Aslanların İni Grubu mücahitleri de katıldı. Törene katılanlar Aslanların İni Grubu'nun direniş ve eylemlerine desteklerini dile getiren sloganlar attılar. Katılımcılar sloganlarında ayrıca işgal güçlerinin cinayetlerine tepkilerini dile getirirken, işgalcinin Filistin topraklarını terk etmesine kadar ona karşı kararlılıkla mücadele edilmesi çağrıları yaptılar. 

Filistin Sağlık Bakanlığı 22 yaşındaki Muhammed Hişam Muhammed Ebu Keşk'in işgal güçlerinin önceki gece Nablus'a düzenledikleri baskında karnına gerçek mermiler isabet etmesi sonucu ağır yaralanması sebebiyle, 30 yaşındaki Muhammed Ahmed Hasan Herezullah isimli gencin de 24 Temmuz tarihinde Nablus'ta Abdurrahman Subh ve Muhammed El-Azizi isimli gençlerin şehit edildiği saldırıda aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Aslanların İni Grubu iki şehit için taziye mesajı yayınladı ve özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Muhammed Herezullah'ın Aslanların İni Grubu'nun ilklerinden olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar