BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Filistinli direnişçi gençler dün gece ve bugün (29 Ekim Cumartesi) Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te işgal güçleriyle değişik noktalarda çatışmalara girdi ve direniş eylemleri gerçekleştirdiler.  

Görüntülenme: 706 Tarih: 29 Ekim 2022 18:07
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Cenin'deki Dutan askeri kontrol noktasında direnişçiler işgal güçlerine silahla ateş etti. 

Kalkilya'da öfkeli gençler Azun kasabasının girişinde toplanan işgal askerlerine yerel yapım patlayıcılar attılar. 

Bu arada Aslanlar Yuvası grubuna destek amacıyla Nablus'ta bir yürüyüş düzenlendi. Evlerden de halk sloganlara katılarak yürüyüşe destek verdi. 

Nablus'un doğusundaki Deyru'l-Hatab ahalisinden Muhammed Abdurrauf Ömer ve Muhammed Suheyl Zamil gözaltına alındı. 

Bugün sabah işgal güçleri Nablus'un doğusunda Avrata askeri kontrol noktasını trafiğe kapatarak hem girişi hem de çıkışı engelledi. 

Kudüs'te, Mescidi Aksa'nın güneyindeki Eyyub Kuyusu Mahallesi'nde öfkeli gençler yerleşimci çetelere ait bazı araçları yaktılar. Araçların alev aldığı ve işgal güçlerinin söndürmek için müdahale ettiği belirtildi. 

Et-Tur kasabasında birkaç günden beri aralıklarla süren çatışma dün gece yine tekrar etti. Tur'da gençler işgal güçlerinin bir takip kamerası direğini yaktı. 

İşgal güçleri Zeytin Dağı Oteli'ne gaz bombalarıyla saldırdı ve elemanlarından ve müşterilerinden birçok kişi nefes alma krizi yaşadı. Zarar görenler arasında Gazze'den getirilen ve Kudüs'te tedavi gören hastaların da bulunduğu belirtildi. 

Dün gece ayrıca işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki Şuafat Mülteci Kampı'nın kontrol noktasında çatışmalar vuku buldu. İşgal güçleri Şuafat Mülteci Kampı'nın içine gaz bombaları, Filistinli gençler de onlara el yapımı patlayıcılar attı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar