BU HAFTA İÇİNDE İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA 544 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz bir hafta içinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde 214 noktada 544 direniş eylemi gerçekleştirildi, 10 Filistinli şehit edildi, işgalci askerlerden ve yerleşimci çetelerden de 12 kişi yaralandı.  

Görüntülenme: 488 Tarih: 29 Ekim 2022 16:02
BU HAFTA İÇİNDE İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA 544 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Direniş eylemleri arasında 35 silahlı saldırı, 1 araçla çarpma, 2 bıçaklı saldırı, 200 taşlama, 31 adet de molotof kokteyli veya el yapımı patlayıcı madde atılması eyleminin bulunduğu belirtildi. 

33 eylemde yerleşimci çetelerinin baskınlarının engellenmesine çalışıldı. 21 eylemde işgalcilerin askeri araç ve teçhizatlarına zarar verildi. 

İşgalcilerin saldırılarında Cuma günü Imad Yusuf Ebu Reşid ile Remzi Sami Ziyare, Salı günü Nablus'a yapılan baskında Vedi' Subeyh El-Huh, Hamdi Sabri Şeref, Hamdi Subhi Kayyım, Ali Halid Anter, Meşal Zahi El-Bağdadi, Peygamber Salih Köyü'ne yapılan baskında da Kusay Muhammed Et-Temimi, Pazar günü Aslanlar Yuvası komutanı Tamir Zeyd El-Kiylani motosikletine bomba yerleştirilmesi suretiyle, geçtiğimiz Cumartesi günü de Kalkiliya'da Rabi Arafe Rabi isimli genç işgal güçleri tarafından vurularak şehit edildi. 

Bu arada işgal güçlerinin Nablus ve köyleri üzerindeki kuşatması da katı bir şekilde sürdürüldü. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar