FİLİSTİNLİ KADIN ESİR EZHAR ASSAF'IN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

Esir kadın Ezhar Assaf'ın sağlık durumunun kötüye gittiğini hatırlatan Filistin Esir Kulübü onun hayatından tamamen işgal rejiminin cezaevleri yönetiminin sorumlu olduğunu bildirdi.  

Görüntülenme: 646 Tarih: 29 Ekim 2022 20:53
FİLİSTİNLİ KADIN ESİR EZHAR ASSAF'IN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

Kulüp, cezaevleri yönetiminin onun sıhhi sorunlarıyla ilgilenmemesi ve hastaneye nakledilmesi işlemini ihmal etmesi sebebiyle Assaf'ın iki gün önce (27 Ekim Perşembe) ani bir kötüleşme yaşadığını hatırlattı.

Kulüp, dün (28 Ekim Cuma) yaptığı açıklamada, Assaf'ın sağlık durumunda yaşanan kötüleşme sebebiyle esir kadınların bazı protesto eylemleri başlattıklarına ve bu amaçla yemek tabldotlarını geri çevirdiklerine dikkat çekti. 

Kulüp, esir kadınların işgal cezaevlerinde birçok yönden kötü şartlarda tutulduklarını, bu yüzden onlardan birçoğunun sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduklarını, onların sürekli bir tıbbi gözetime ihtiyaçlarının olduğunu, bunlardan bazılarının da yaralılar olduğunu dile getirdi.

Hasta kadın esir Ezhar Assaf'ın Kudüs'ün batısındaki El-Ceyb köyünden olduğu, geçtiğimiz Eylül ayından beri hapiste tutulduğu genelde nörolojik birtakım hastalıklarının ve ayrıca işitme ve görme bozukluğunun bulunduğu bilgisi verildi.

İşgal rejiminin Damun Cezaevi'nde 32 kadın esir bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar