TOR WENNESLAND'DAN BATI ŞERİA'DAKİ SİYONİST İŞGALCİLERE ELEŞTİRİ

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, Filistin'de şartların çok kötüye gittiğine dikkat çekerken işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde güvenlik durumunun askıda olduğunu ve düşüşün devam edeceğinin anlaşıldığını ifade etti.  

Görüntülenme: 550 Tarih: 29 Ekim 2022 07:58
TOR WENNESLAND'DAN BATI ŞERİA'DAKİ SİYONİST İŞGALCİLERE ELEŞTİRİ

Wennesland, dün (28 Ekim Cuma) akşam BM Güvenlik Konseyi önünde yaptığı açıklamada, yahudi yerleşimcilerin terörünün artmasının Batı Şeria bölgesinde şiddet düzeyinin daha da artmasına neden olduğunu dile getirdi.

Wennesland, karamsarlık, öfke ve istikrarsızlığın artmasının kontrol altına alınması zor, öldürücü bir şiddet dairesinin oluşmasına neden olduğu yönünde bir ifade kullandı. 

Wennesland uzun süreden beri "barış görüşmeleri"nin kesintiye uğramasının da şiddet alanının genişlemesine neden olduğu iddiasında bulunurken, Filistin Yönetimi'nin bölgede kendi egemenliği altında güvenliği sağlayabilmesi için ona yeterli imkanın verilmesi gerektiğini söyledi. 

Bu arada İsrail'in bölgede özellikle de kontrol noktalarıyla Filistinlilerin hareket alanlarını iyice daralttığına dikkat çekti.

Batı Şeria bölgesinin son dönemde İsrail işgal güçleri ve yahudi yerleşimcilerin Filistinliler aleyhine işlediği terör eylemlerinde bir artışa sahne olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar