FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN ULUSLARARASI TOPLUMA ELEŞTİRİ

Özerk Filistin yönetimi Dışişleri Bakanlığı, işgalci Siyonist rejimin yerleşimcileri ve askerleri, onlara bağlı terör örgütleri ve Batı Şeria'daki unsurlar tarafından işlenen cinayetleri kınarken, bu cinayetler ve saldırılar karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasını eleştirdi. 

Görüntülenme: 565 Tarih: 17 Ekim 2022 23:39
FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN ULUSLARARASI TOPLUMA ELEŞTİRİ

Filistin medyasından internet sitesi Ma'a'ya göre, Filistin Dışişleri Bakanlığı Pazar günü yayınladığı bildiride, ''İşgal Altındaki Filistin Toprakları'nın kanlı gerilimler, Filistin vatandaşlarına yönelik vahşi saldırılar,  terörist sembollerin yerleştiğini ve güçlendiğini ve mevcut aşamada siyonist yahudi yerleşimci teröristlerin rolünün daha da arttığını  gösteriyor.'' denildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, bildirisinde  ''Bu olgu işgal rejiminin planı ve misyonu Filistin vatandaşlarının evlerini hedef almak, ticari dükkanları, yerleri, kamu tesislerini, zeytin ağaçları ve çiftçileri yok etmek, ordu ile yerleşimciler arasındaki rol dağılımı çerçevesindedir.'' denildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, çatışmalar alanında ortaya çıkan gerilimden, sonuçlarından ve barışı gerçekleştirme fırsatı üzerindeki sonuçlarından ve ateşkes için yapılan uluslararası ve bölgesel çabalardan tam ve doğrudan ırkçı İsrail rejimini sorumlu tuttu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimi sorumlu tutmak için uluslararası iradenin olmayışının ve uluslararası toplumun Filistin davasına ilişkin kararlara saygı duymayı ve uygulanmasını garanti etmeyi reddetmesinin, Siyonist rejimin cezadan kurtulma imkânı sağladığını vurguladı. 

Parstoday

Yorumlar