DİRENİŞ KORSAN İSRAİL KARŞISINDA LÜBNAN'IN ÇIKARLARINI KORUYOR

Lübnan Hizbullah'ının önde gelen bir üyesi, direnişin Siyonist düşmana karşı bir petrol caydırıcılık denklemi oluşturmayı başardığını ve Lübnan'ın petrol ve gaz kaynaklarını koruyacağını ve bundan sonra da korumaya devam edeceğini duyurdu. 

Görüntülenme: 703 Tarih: 17 Ekim 2022 02:10
DİRENİŞ KORSAN İSRAİL KARŞISINDA LÜBNAN'IN ÇIKARLARINI KORUYOR

Lübnan Hizbullah Siyasi Konseyi üyesi Mahmoud Qomati, çok sayıda Lübnan medyasında yankı bulan direniş şehitlerinden birini anma töreninde şunları vurguladı: ABD, Lübnan'ın enerji sektöründe herhangi bir anlaşmayı uygulamasına engel oldu. ABD, Lübnan'ın İran'ın bedava yakıtını teslim almasına bile izin vermedi. Direniş harekete geçip şunu duyuruncaya kadar: "Ya üretim ve ekstraksiyona karşı üretim ve ekstraksiyon ya da hiçbirinin ekstraksiyonu olmayacaktır."
Qomati 'nin açıklamasına dayanarak direniş, Siyonist düşmanın tartışmalı alanlardan petrol çıkarmasına izin vermeyeceğini vurguladı.
Direniş bu şekilde düşmana karşı caydırıcılık denklemini yarattı ve bu sayede Lübnan'ın petrol ve gaz kaynaklarını destekleyecek ve koruyacak.
Direnişin karşılaştığı tüm baskı ve saldırılara rağmen, bu direniş olmadan Lübnan'ın kaynaklarını korumanın mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.
Hizbullah'ın Lübnan'daki siyasi konsey üyesi bazı iç siyasi akımları eleştirerek, Arap dünyası ve Avrupalılar Hizbullah'ın Temmuz (33 günlük) savaşındaki zaferine tanık olurken, bazı Lübnanlıların kendilerinden farklı olarak bu zaferi hissetmediğini söyledi.
Hizbullah'ın müzakere sürecine müdahale etmemesine ve deniz sınırının çizilmesi konusunda anlaşmaya işaret ederek, "sınırın çizilmesinde direnişin bir rolü olmadığını ve buna Lübnan hükümetinin karar verdiğini, biz sadece bu hükümetin ulusal bir hak olan hakkını destekliyoruz" dedi.
Tesnim

Yorumlar