BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (16 Ekim Pazar) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek en az 13 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 564 Tarih: 16 Ekim 2022 01:54
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

Esirler Enformasyon Ofisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal ordusundan özel bir kuvvetin Tubas kentinden Cuma Hakem Harraz isimli genci, Beytlahim kentinden de İslam Adil Hicazi ve Visam Mervan Şahtur isimli gençleri gözaltına aldığını bildirdi.
 

Açıklamada ayrıca işgal güçlerinin El-Halil’den Vesim El-Ca’beri isimli genci ve El-Halil’in güneyindeki Yatta kentinin El-Hıyle bölgesinden de Hişam Abdurabbihi ile oğlu Murad’ı gözaltına aldığı kaydedildi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin dün gece yarısı El-Halil’in güneyinde biri yaralı dört genci gözaltına aldığı ve yaralı gencin sağlık durumu hakkında bilgi edinilemediği belirtildi.
 

Kudüs vilayetinde bu sabah erken saatlerde El-İseviyye köyüne baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
 

İşgal güçlerinin El-İseviyye köyünde evlere baskın düzenlediği, Ömer Musa Ebu Reyyale ve kardeşi Alâ ile İbraim Avvad’ı gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcileri koruyan işgal güçleri arasında çatışmalar yaşanırken, Ramallah’ın batısındaki Na’lin beldesinde Filistinli gençler işgal askerlerinin üzerine havai fişek attı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar