BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Batı Şeria’nın Selfit vilayetinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında dün yaşanan çatışmalarda yaralanan Filistinli bir genç bu sabah (16 Ekim Pazar) erken saatlerde şehit oldu. 

Görüntülenme: 510 Tarih: 16 Ekim 2022 10:13
BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 30 yaşındaki Mücahid Ahmed Muhammed Davud’un dün öğle saatlerinde Selfit’in batısındaki Karavatu Beni Hassan köyünde işgal güçlerin açtığı ateşle göğsünden yaralandığını ve aldığı yaranın etkisiyle hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.
 

İşgal güçlerinin dün Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Selfit kentinin kuzeybatısındaki Karavatu Beni Hassan köyüne düzenlediği baskın sırasında 10 kişi işgal askerlerinin silahlarından çıkan kurşunlarla yaralandı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Selfit Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.
 

Filistinli aktivistler, işgal güçlerinin köye baskın düzenlediğini ve sonrasında köy sakini gençlerle işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığını gösteren videolar yayınladı.
 

Karavatu Beni Hassan köyü sakinlerinden gazeteci Muin Reyyan, işgal güçlerinin ondan fazla askeri araçla köye baskın düzenlediğini, baskın sırasında çatışmaların yaşandığını, 3’ü ağır 10 kişinin yaralandığını ifade etti.
 

Çatışmaların köy merkezinde başladığını ve daha sonra kenar mahallelere kadar uzandığını belirten Reyyan, işgal güçlerinin zeytin hasadı için arazilerine gitmek isteyen çiftçilere engel olduğunu ve inşaatlarda çalışan işçileri işlerini bırakmaya zorladığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar