SİYONİST İŞGALCİLER NABLUS'TA ZEYTİN FİDANLARINI SÖKTÜ

İşgal güçleri tarafından korunan Yahudi yerleşimcilerin dün gece Nablus’un güneyindeki Kablan beldesinde Filistinlilere ait 120 zeytin fidanını söktüğü ifade edildi. 

Görüntülenme: 703 Tarih: 16 Ekim 2022 15:29
SİYONİST İŞGALCİLER NABLUS'TA ZEYTİN FİDANLARINI SÖKTÜ

Filistin haber ajansı Wafa’nın bildirdiğine göre, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, Yahudi yerleşimcilerin dün Harbi Kemal adlı Filistinli çiftçiye ait 120 zeytin fidanını söktüğünü söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin zeytinliklere ve Filistinli çiftçilere saldırılarını zeytin hasadı mevsiminde artırdıkları kaydedildi.
 

Bu arada, Nablus’un güneyindeki Aynabus beldesi sakinlerinin Yahudi yerleşimcilerin beldenin doğu kesimindeki evlere saldırı girişimine karşı koyduğu bildirildi.
 

Batı Şeria’da Filistinlilerden işgal edilen araziler üzerine kurulu 199 Yahudi yerleşkesi ve 220 Yahudi mahallesi bulunuyor. 350 bini Kudüs’ün doğusunda olmak üzere söz konusu yerleşkelerde ve mahallelerde 913 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.
 

İşgal güçleri himayesinde Batı Şeria’da ve Kudüs’te terör estiren Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ve evlerine, araçlarına ve tarım arazilerine saldırıyor, hasat mevsiminde çiftçilerin ürünlerini toplamalarına engel oluyor ve toplanan ürünleri çalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar