FETHİ KAR'AVİ BATI ŞERİA'DA ARTAN DİRENİŞ EYLEMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Filistinli milletvekili Fethi Kar’avi, Batı Şeria’daki şehitlerin ve direniş eylemlerinin artmasının Filistin halkının topraklarındaki işgali sona erdirme mücadelesinde direniş seçeneğine bağlı olduğunu gösterdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 546 Tarih: 16 Ekim 2022 19:03
FETHİ KAR'AVİ BATI ŞERİA'DA ARTAN DİRENİŞ EYLEMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kar’avi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Batı Şeria kentlerinde her geçen gün daha da artan direniş eylemlerinin ve kahraman şehitlerin ayrıca Filistin halkının Allah yolunda ve vatanı için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu gösterdiğini ifade etti.
 

Direniş eylemlerinin artmasının Filistin halkının işgali sona erdirmenin ve işgalcilerin cinayetlerine misillemede bulunmanın en doğru ve en etkili yolunun direniş olduğunu anladığına işaret ettiğini kaydeden Kar’avi, işgalcilerin Filistinlilere yönelik ihlallerine karşılık verileceğini ve Filistin halkının sessiz kalmayı reddettiğini anlaması gerektiğini bildirdi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin milletvekili Kar’avi’nin oğlu esir Hamza Fethi Kar’avi’yi birkaç gün önce altı ay idari hapisle cezalandırdığı öğrenildi.
 

Hamza Kar’avi, babasıyla birlikte Nablus’taki bir hastaneye sağlık kontrolü için giderken Nablus ve Tulkerem arasındaki kontrol noktasında işgal güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Beit El eylemini gerçekleştirdikten sonra işgal güçlerince şehit edilen 23 yaşındaki mücahidi Kays Imad Şucaiyye için taziye mesajı yayınladı ve işgalcilerin saldırılarını dizginlemek, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya destek olmak için her türlü aracın kullanılması çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar